Veiligheidscoördinatie
Volgens een Koninklijk Besluit (19 januari 2005) over tijdelijke en mobiele werkplaatsen moet bij elke bouwactiviteit waar twee of meer aannemers tegelijkertijd of na elkaar werken uitvoeren, een veiligheidscoördinator worden aangesteld. Hij onderzoekt de veiligheids-, hygiëne- en ergonomische risico’s die hier het gevolg van zijn. Verder stelt hij de nodige maatregelen voor om die risico’s te vermijden of minimaliseren.
Wat doet de veiligheidscoördinator eigenlijk?
De veiligheidscoördinator ontwikkelt een veiligheidsplan of -dossier. Dit omvat het volgende: opstellen van ontwerprisico’s (inclusief bespreking met de architect), het opstellen van een veiligheids- en gezondheidsplan naar de uitvoerders toe, het bijhouden van een coördinatiedagboek (werfverslagen veiligheid) en het opstellen van een postinterventiedossier P.I.D..
veiligheidscoördinator type B
Andries & Vuylsteke bvba heeft een veiligheidscoördinator type B in huis. Dit betekent concreet dat wij alle veiligheidscoördinaties kunnen uitvoeren voor werken die onder de 5000 mandagen of 2.5 miljoen euro blijven.